Voor gedupeerde verhuurders

Met drugspand.nl hebben wij een platform gecreëerd waar u als gedupeerde verhuurder terecht kunt voor raad en daad. Als ervaringsdeskundigen, vastgebeten in de materie en met de nodige juridische ondersteuning bieden we gedupeerde verhuurders passende hulp.

Landelijk treft dit zo'n 100 verhuurders per week en in ieder geval afzonderlijk moet de verhuurder zelf maar zien niet vermorzeld te raken tussen de raderen van politie, energieleverancier en gemeente. Uit ervaring weten we wat er na een politie-inval nog meer aan problemen in het verschiet ligt, we helpen u er graag door heen.

Mail of bel gerust wanneer uw vastgoed ineens een drugspand blijkt te zijn, we kunnen u zeker helpen. Het aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend, uw privacy is in alle gevallen gewaarborgd. Wij nemen binnen 4 uur (tijdens kantoortijden) contact met u op, daarna beslist u of u ons in wilt schakelen.


Ontruiming

Het ontruimen van een drugspand gaat nooit zachtzinnig. Bij een XTC lab blijven chemicaliën en bergen troep achter. Bij een wietplantage worden de hennepplanten gerooid, lampen, apparatuur en mogelijk bewijsmateriaal worden afgevoerd. Wat overblijft is een totale ravage. De elektriciteit is afgesloten, het is dus donker. Het stinkt, overal ligt aarde, kabels, troep en vaten chemicaliën. De deuren en mogelijk rolluiken zijn geforceerd en onbruikbaar. Regelmatig zijn de ruimten door de huurder voorzien van valluiken, boobytraps en andere trucs om concurrenten en de politie dwars te zitten. Zomaar betreden van het pand is onverstandig. Bovendien is de bouwkundige staat van uw pand vaak ingrijpend aangetast. Het opruimen en afvoeren van de forse hoeveelheid troep, de vele tientallen kubieke meters potgrond van de wietkwekerij, chemicaliën en andere spullen is werk voor specialisten. Met deze gespecialiseerde bedrijven hebben wij prijsafspraken zodat u snel geholpen wordt voor de beste prijs. Bel of mail ons gerust voor een vakkundig bedrijf bij u in de buurt.


Voordeeltarief

Zijn er wellicht omstandigheden waardoor u buiten onze dienstverlening behoefte heeft aan een advocaat? Neem dan ook contact op. Met de bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben wij speciale prijsafspraken zodat u gespecialiseerde rechtsbijstand krijgt tegen de laagste tarieven.

Dit gaat het snelst met een mail naar info@drugspand.nl Wilt u liever telefonisch contact dan kan dat vanzelfsprekend ook, bel dan met 085 246 02 03.
Mail of bel gerust, we kunnen u zeker helpen. Het aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend.

Contact

Dit gaat het snelst met een mail naar info@drugspand.nl Wilt u liever telefonisch contact dan kan dat vanzelfsprekend ook, bel dan met 085 246 02 03.

Mail of bel gerust wanneer uw vastgoed ineens een drugspand blijkt te zijn, we kunnen u zeker helpen. Het aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend. Wij nemen binnen 4 uur (tijdens kantoortijden) contact met u op, daarna beslist u of u ons in wilt schakelen.

Achtergrond

Regelmatig halen drugspanden het nieuws, vooral artikelen over het oprollen door de politie en het sluiten van zo’n pand door de burgemeester.

Hetzelfde is ons, de oprichters van drugspand.nl maar liefst twee maal overkomen. Onder valse voorwendselen gehuurd zat er in beide gevallen een enorme wietplantage in ons pand, was de schade enorm en zijn de daders er mee weggekomen. Vreemd is dat we ineens ‘zulke verhuurders’ waren, waar de verdachtmaking om heen blijft hangen deze activiteiten te faciliteren. Dat we als argeloze verhuurder het slachtoffer zijn van slimme oplichters en ook nog eens met bergen onverhaalbare schade zijn blijven zitten is dan toch echt onze eigen schuld, zo lijkt het in ieder geval. En dat is het dus niet, niet voor ons en niet voor andere verhuurders die dit overkomt. En dit zijn vooral niet de 'handige vastgoedjongens’ en grote beleggers, die doen mede door dit soort risico’s al lang geen zaken meer met huurders uit het MKB segment. Wel zijn het particulieren en kleine ondernemers die hun eigen pand op een fatsoenlijke manier denken te verhuren en dan tegen deze enorme pech oplopen.

In het opsporen en ontmantelen van de drugspanden steekt de politie veel tijd. Vervolging van de criminele huurders blijft daarna echter vaak uit wat de pakkans laag maakt. Voeg daar de enorme, vooral buitenlandse vraag naar drugs aan toe en het probleem is onbeheersbaar. Dit is ook bekend bij het Openbaar Ministerie. De focus lijkt daar van gericht opsporen en vervolgen van drugscriminelen verplaatst te zijn naar de ontmoediging van vastgoed-verhuurders. Onder het mom van Openbare Orde en Veiligheid hebben burgemeesters de bevoegdheid drugspanden als wietkwekerijen en XTC-labs zonder tussenkomst van de rechter te sluiten. Tegen zo'n sluiting is geen beroep mogelijk, waarmee het signaal wordt afgegeven dat ieder pand willens en wetens verhuurd zou zijn voor drugsproductie. De verhuurder is hiermee zonder proces en bij voorbaat publiekelijk veroordeeld. Dit gaat telkens gepaard met veel media-aandacht, alsof dit een effectieve wijze is die nieuwe criminele huurders zou doen afschrikken.  

Zo’n sluiting is dus iets wat alleen de verhuurder raakt, de hurende drugsproducent is immers allang weg. Het is daarmee een afstraffing waarbij de al gedupeerde verhuurder, het hele gebouw ligt vaak letterlijk in puin, naar willekeur vaak maandenlang niet over zijn eigen vastgoed mag beschikken. De totale schade loopt hierdoor nog eens extra op door huurderving.

Met drugspand.nl hebben wij een platform gecreëerd waar de gedupeerde verhuurder terecht kan voor raad en daad; als ervaringsdeskundigen, vastgebeten in de materie en gesteund door de nodige juridische ondersteuning bieden we gedupeerde verhuurders passende hulp.